Bröstförstoring

Vid bröstförstoring använder vi silikonimplantat som har en fast form (sk geléhallonimplantat) och som är runda eller droppformade och finns i ett stort antal olika storlekar. Vi använder företrädesvis implantat av märket Mentor då de är godkända i Europa såväl som i USA.

Bröstförstoring

För dig som funderar på bröstimplantat – läs under fliken BRIMP – här finns viktig information för dig att ta del av.

Det finns olika anledningar till att man vill göra en bröstförstoring. Det kan vara att brösten har förlorat sin form och fyllnad eller att brösten är olikstora, asymmetri.

Implantatens form är runda eller droppformade och som är både CE märkta och godkända av USFDA  som är USAs läkemedelsmyndighet.

Plastikkirurgen kan med hjälp av mätning av din bröstkorg och utprovning med implantat i en särskild BH tillsammans med dina egna önskemål, komma fram till vilken storlek och form som passar just Dig. Vi använder även koksaltimplantat om det är ett önskemål. Det vanligaste implantatet är av gelfyllt med silicon, och som skapar ett naturligt utseende på brösten. Dessa implantat kommer från Mentor.

Operationen

Inför bröstförstoring: På operationsdagen tas alltid foton. Operationen sker i narkos och det tar ca 1 timme. Implantatet läggs in via ett snitt under bröstet och som regel läggs det under bröstmuskeln.

Efter operationen

Efter bröstförstoring: Du behöver inte övernatta på kliniken utan kan gå hem samma dag. Du bör ha någon som hämtar dig och någon som kan stanna hos dig över natten.

1 vecka efter ingreppet kommer du på återbesök.

Du skall använda en sport BH, som plastikkirurgen provar ut på operationsdagen, dag och natt i 3 veckor och sedan dagtid i 3 veckor till.

Vid en bröstförstoring är det vanligt att brösten är svullna och känns stumma de första månaderna efter operationen. Det är viktigt att du rör på armarna och sträcker dem bakåt flera gånger per dag redan från operationsdagen. Det minskar svullnaden i brösten. Du bör dock undvika sträckningar rakt uppåt i 3 månader då det drar i ärren. De första 2 veckorna kan du gå promenader men ej så att du blir svettig. Efter 2 veckor kan du börja cykla på motionscykel men inte vanlig cykel då man ofta tar i med armar och bröst i uppförsbackar. Efter ca 6 till 8 veckor kan du börja med lättare styrketräning och först efter 3 månader med tung bröstträning, löpning, ridning och höga hopp mm.

Risker och problem

Vid bröstförstoring: Blödning är vanligast de första 24 timmarna efter operationen. Därför rekommenderar vi att Du stannar i Stockholm det första dygnet efter operationen då det oftast blir så att blödningen måste tas bort genom ett kortare ingrepp i narkos. Infektion är mycket ovanligt men du ges förebyggande antibiotika i samband med operationen.

Kapselkontraktur är en ärrläkning runt implantatet som drabbar ett fåtal procent av patienterna. Hur uttalat detta blir, kan variera. Trots ihärdig forskning vet ingen säkert varför vissa får kapselbildning och andra inte. Det är när läkningen runt själva implantatet blir så hård att det känns obekvämt eller ser assymetriskt ut som det blir ett problem och måste då ofta korrigeras kirurgiskt.

Känselpåverkan är vanligt de första veckorna eller månaderna efter operationen men känseln brukar successivt komma tillbaka. Vid enstaka tillfällen vid bröstförstoring kan det bli så att nervändarna inte hittar varandra och det blir en kvarstående känselpåverkan. Veckbildning är vanligare vid kapselbildning eller om Du är mycket smal och ej har så mycket egen vävnad att täcka över med.  Någon gång under sin livstid, får man räkna med att behöva byta ut implantaten.

Boka en konsultation hos vår plastikkirurg för att prata kring just dina förutsättningar för en lyckad bröstförstoring.

För fler Före- och efter bilder klicka här

Planering inför ingrepp


 

Erbjudanden

Kostnadsfria konsultationer.

På EBK tar vi dina tankar och funderingar kring plastikkirurgi på största allvar. Att fatta ett beslut om ett plastikkirurgiskt ...

Lördagsöppet 27/2

27e februari 10.00-15.00 är du välkommen till EBK för en avkopplande behandling och frukost! Nu håller EBK lördagsöppet för ...

15% PÅ DIN COOLSCULPTING BEHANDLING – FEBRUARI MÅNAD UT.

Då antalet behandlingstider är begränsade och efterfrågan på CoolSculpting stor så förlänger vi nu vår januari-kampanj om ...