Skinbooster

Är en unik behandling som gradvis bygger upp huden och förbättrar hudens elasticitet, struktur och ger huden en ökad naturlig lyster och spänst.

Hyaluronsyra är en naturlig sockerart som finns i huden och som binder fukt och som hjälper huden att behålla sin spänst och volym. När vi blir äldre minskar mängden hyaluronsyra i huden och huden tappar gradvis sin spänst och elasticitet. Huden får mer synliga rynkor och veck och förlorar sin naturliga lyster.

Restylane skinbooster

Restylane skinbooster är en speciell utformad hyaluronsyra som injiceras i små mängder tunt under huden för att återskapa hudens naturliga fuktbalans. Där drar den till sig vatten och ger långvarig fukt på djupet. Hyaluronsyran som tillförs vid skinboostersbehandlingen är utformad så att den stannar i kroppen länge, till skillnad från vår vanliga, naturligt förekommande hyaluronsyra. Detta leder till att vi kan få huden att se yngre och fräschare ut under lång tid. Huden får ökad volym vilket gör att huden både ser ut och känns fastare samt att linjer och rynkor suddas ut.

Vetenskapliga studier har visat att man få ytterligare resultat upp till 6 månader efter att man avslutat sin behandlingskur. Resultat i form av ytterligare ökad fukt, spänst och utslätning vilket beror på att kroppens egna kollagen stimuleras och förbättras. Huden stärks långsamt och blir fastare vilket verkar vara bestående.

Det är inte bara ansiktet som kan behandlas med skinboosters utan behandlingen passar även utmärkt för att stärka känslig och utsatt hud på hals, dekolletage och händer samt så väl områden med acneärr. Även örsnibbar, läppkonturer och ytliga små linjer kan behandlas. Hyaluronsyran stärker, återfuktar och ökar hudens kvalitet på lång sikt och ytliga linjer suddas ut.

Behandlingsprogram

Ett vanligt rekommenderat behandlingsprogram med Skinboosters består av tre behandlingar med 3-4 veckors mellanrum. Efter en sådan 3-stegsbehandlingskur är rekommendationen att man underhåller med en behandling var 6.e månad.

Eventuella biverkningar

Då vi oftast använder en cannula, som kan liknas vid en tunn trubbig kanyl, så är risken för blåmärken liten. En övergående lätt svullnad och ömhet kan förekomma.

Det är alltid bra att komma till oss på konsultation för att se om behandlingen passar just dig och din hy.


 

Erbjudanden

Inbjudan till julens mysigaste mingel!

Varmt välkommen på Julklappsmingel tisdagen 28 november! Det har blivit en tradition att varje år få bjuda in er alla till en ...

Glowember

GLOWEMBER!! Låt din hud stråla till advent med Juvéderm Volite! Boka in en kostnadsfri konsultation för att se vad Juvéderm ...

Ögon i fokus i november

Nu sätter vi ögonen i fokus. Fraktionerad laser är en mycket effektiv behandling med kort konvalecens. Tusentals ...