Boka Tid Prislista

Botox – reducerar rynkor och fina linjer

I en Botox-behandling använder vi muskelavslappnande medel (Botulinumtoxin typ A) för att släta ut mimikrynkor. En Botox-behandling är snabb, enkel, säker – och ger fantastiska resultat! Inte undra på att den är världens vanligaste estetiska behandling.

Boka tid Boka kostnadsfri konsultation

VAD ÄR BOTOX?

Botulinumtoxin typ A– Vistabel/Botox eller Azzalure – (ofta kort och gott kallat Botox) är ett muskelavslappnande medel som används för estetiskt bruk. Botulinumtoxin typ A är godkänt som läkemedel, och har från 1990-talet används allt mer i estetiska behandlingar men fortfarande till störst del som läkemedel inom vården.

Botox är idag världens mest använda – och därför mest välbeprövade – reducering av finare linjer och rynkor.

För att förstå varför Botox är så effektivt så måste vi förstå varför rynkor uppstår. Att få rynkor hör till hudens naturliga åldrande, och är kopplade till ansiktets mimik, alltså hur vi rör våra muskler i det dagliga livet. Ju mer huden förlorar sin elasticitet med åren, desto mer framträder rynkorna. Vissa rynkor kan upplevas som charmiga – som skrattrynkor vid ögonen – medan andra rynkor kan upplevas som negativa, till exempel bekymmersrynkan mellan ögonbrynen.

Genom att lugna ned musklernas mimik reducerar vi finare linjer och rynkor i ansiktet. I behandlingen använder vi botulinumtoxin typ A – Vistabel/Botox eller Azzalure – som båda är muskelavslappnande medel.

Det muskelavslappnade medlet blockerar tillfälligt impulsen från nerven till de ansiktsmuskler som orsakar linjer och rynkor. Behandlingen är således inte permanent.

När dessa muskler är behandlade kan de inte användas längre och rynkor och veck reduceras eller försvinner helt. Efter behandling blir huden också slätare och mjukare. Porer i huden minskas.

Botox kan med fördel kombineras med fillers. Medlet kan även behandla medicinska besvär som svettningar, tandgnissling och migrän.

HUR GÅR BOTOXBEHANDLING TILL?

Inför behandling träffar du alltid en av våra legitimerade läkare eller sjuksköterskor. Tillsammans går ni igenom din hälsostatus och vilket resultat du önskar. Ibland görs behandlingen direkt efteråt, andra gånger rekommenderar vi betänketid.

De partier som ska behandlas markeras först med märkpenna, därefter injiceras mycket små och väl avvägda doser av medlet med en tunn nål i de markerade partierna. Behandlingen tar inte mer än 15–20 minuter, och är i det närmaste helt smärtfri.

FÖR VEM PASSAR BOTOX-BEHANDLING?

Botox har god effekt på bland annat:

  • Rynkan mellan ögonbrynen
  • Veck i pannan
  • Kråksparkar runt ögonen
  • Hängande/sura mungipor
  • Asymmetrier i ansiktet
  • Hängande ögonbryn – där ett lyft öppnar blicken
  • Gummy smile- när överläppen kraftigt dras upp vid leende och visar mycket tandkött

VANLIGA FRÅGOR:

När ser jag resultat efter min Botox-behandlingar?
Effekten kommer efter två till 5 dagar.

Hur länge håller effekten av Botox-behandling?
Effekten kan vara mellan 3–6 månader. Hållbarheten är individuell. Ofta rekommenderar vi påfyllning inom några månader för ett mer varaktigt resultat. Effekten efter varje förnyad behandling sitter i längre för varje gång.

Hur känns det efter Botox-behandling?
Efter behandlingen kan du uppleva en tillfälligt, mycket lätt rodnad. Vid behandling av känsliga områden kan det i enstaka fall uppstå blåmärken. En del kan få en lätt huvudvärk och/eller ömhet det första dagarna, men i övrigt är behandlingen inte märkbar.

Finns det några biverkningar av Botox-behandling?
Biverkningar av muskelavslappnande medel är ovanliga. I sällsynta fall kan de orsaka en svaghet i närliggande muskler och en viss asymmetri kan ses. Eventuella biverkningar är alltid övergående.

Kan jag gå tillbaka till arbetet efter Botox-behandling?
Javisst! Det går utmärkt att gå tillbaka till arbete eller studier direkt efter behandling.

Vad ska jag tänka på efter behandling med Botox?
Det är svårt, vi vet, men undvik att röra vid det behandlade området sex timmar efter behandlingen. Undvik också intensiv träning och flygresor de närmaste dagarna efter behandling.

När ska man undvika att göra Botox-behandling?
Man bör generellt undvika injektionsbehandlingar om man tar blodförtunnande läkemedel. Är du gravid eller ammande avråder vi också från behandling.


NYHETER PA EBK